BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2019
DEELNAMEVOORWAARDEN
 

VOERTUIGEN

Alle ingeschreven voertuigen dienen in het bezit te zijn van een keuringsbewijs, geldige verzekering en dient te voldoen aan de Belgische wegcode. De ingeschreven voertuigen in de Marathon-categorie dienen ingeschreven te zijn voor 31.12.2003.

Voor de ingeschreven voertuigen in de Touring-categorie is geen leeftijdsgrens. Het is niet toegestaan om tijdens de wedstrijd van voertuig te wisselen.

Het maximale uitlaatgeluid voor een voertuig op openbare weg is (conform de Belgische wegcode) 95 dB (+ 1 dB tolerantie op de meting). 

BEMANNING

Een team bestaat steeds uit 2 bemanningsleden. De piloot dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De navigator dient minimum 12 jaar oud te zijn (dag van verjaren). Het is toegestaan om tijdens de wedstrijd onderling te wisselen, op voorwaarde dat de navigator in het bezit van een rijbewijs is.

Om deel te nemen is een VAS- (minimum type R) of ASAF (minimum type L) vergunning vereist. Eventuele niet-vergunninghouders kunnen een dagvergunning bekomen tijdens de administratieve controle. Het recht tot dagvergunning van 15 € per persoon dient cash (en in gepast geld) overgemaakt te worden aan de bevoegde VAS-sportcommissarissen. Een (inter)nationale vergunning (RACB of andere ASN) is niet geldig.

VEILIGHEID

Voertuigen worden tijdens een technische keuring onderworpen aan een controle inzake veiligheidsuitrusting van het voertuig.

Regelmatigheidsproeven en 'time control sections' worden met bijzondere aandacht uitgestippeld in verlaten gebieden. Tijdens de route worden de deelnemers in cruciale zones gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Deze controles staan duidelijk aangegeven in het roadbook.

MECHANISCHE DEFECTEN

De organisatie voorziet geen georganiseerde bijstand. Eigen service-crews zijn toegelaten gedurende het evenement en een aangepast 'service crew roadbook' is te verkrijgen. In de route zijn servicezones voorzien.

In geval van mechanische defecten voorziet de organisatie een lijst met geprefereerde takeldiensten.

CATEGORIEËN 

Terwijl de beste navigatoren (en piloten!) uit Nederland, UK, België en Frankrijk het tegen elkaar opnemen in de categorie 'expert' met ouderwets kaartlezen, tijdstabellen, stempelcontroles, enz. kunnen de minder reguliere deelnemers (of deelnemers die het liever wat rustiger aan doen) terecht in de categorie 'touring'. De route voor beide categorieën is identiek en bevat dezelfde regelmatigheidsproeven en time control sections. Het roadbook van de categorie 'touring' is daarentegen zéér vereenvoudigd en de gemiddelde snelheden zijn aangepast. 

MEETAPPARATUUR / GPS

In de categorie 'expert' is het gebruik van GPS verboden. Het gebruik van een GPS toestel in de categorie 'touring' is vrij.

Alle opgelegde gemiddelde snelheden tijdens de regelmatigheidsproeven worden voorgesteld door middel van tijdstabellen. De tijdstabellen worden aan de deelnemers uit de categorie 'marathon' uitgereikt bij de start van elke section of bij de start van een regelmatigheidsproef. De tijdstabellen aan de deelnemers uit de categorie 'touring' worden uitgereikt tijdens de administratieve controle of bij de start van een regelmatigheidsproef.

LEES OOK