BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2019
DE ROUTE

Via de circuits van Mariembourg en Nijvel

ETAPPE 1 - SECTION 1 - Vrijdag 20 september | 20u00
Slingerend tussen de windmolenparken

Het evenement gaat ook dit jaar weer meteen van start met een avondetappe. Meteen steekt de karavaan de taalgrens over om er in 'La Houppe' in een bosgedeelte de eerste regelmatigheidsproef, verreden op openbare weg met duidelijk aangepaste gemiddelde snelheden, af te werken. Een korte beproeving die -in combinatie met de start op de Grote Markt van Ronse- voor de nodige publieke belangstelling zal zorgen. 

ETAPPE 2 - SECTION 2- Zaterdag 21 september | 08u00
De gladde asfalt van Sivry, Rance, Renlies,...

Wakker zijn op zaterdagochtend zal nodig zijn want dan staan immers de gladde tracés in de buurt van Sivry, Rance & Renlies op het menu. Een glooiend parcours dat destijds de Bianchi Rally groot maakte. De ochtendetappe biedt schitterende vergezichten en houdt even halt nabij het 'Lac de l'Eau d'Heure'.

ETAPPE 2 - SECTION 3 - Zaterdag 21 september | 13u00
Van het circuit van Mariembourg naar dat van Nijvel

De namiddagetappe slingert tussen het circuit van Mariembourg en het oude F1-circuit van Nijvel. Eén van de circuits zullen de deelnemers voorgeschoteld krijgen als regelmatigheidsproef. Naast deze regelmatigheidsproef zal een passage bij de Abdij van Aulne tot één van de hoogtepunten van deze etappe behoren.

ETAPPE 2 - SECTION 4 - Zaterdag 21 september | 16u30
Het bos van Houssière

Vanaf het circuit van Nijvel wacht de deelnemers de terugweg richting finishlocatie. Onderweg wacht nog een passage door het Bos van Houssière waarbij enkel de beste geasfalteerde stroken geselecteerd werden. De deelnemers uit de categorie 'marathon' krijgen tijdens de laatste etappe nog een stevig potje kaartlezen, zoals alleen maar in Groot-Brittannië & Nederland meer te vinden is, te verwerken.

LEES OOK