Maes-Pyck aan de leiding na openingsetappe Belgian Westhoek Classic 2017

Een tumultueuze openingsfase van deze Belgian Westhoek Classic die meteen 2 favorieten verloor. De Britse equipe Fowle-Appleton moest reeds de strijd staken op weg naar de administratieve controle terwijl winnaars van vorig jaar De Munck-Vermant problemen aan de ophanging kregen.

Het was de equipe Maes-Pyck die het minst strafseconden verzamelden op de 8 regelmatigheidsproeven en reeks time control sections tijdens de openingsetappe van de Belgian Westhoek Classic en hun voertuig als leider het nachtpark mochten inrijden. De verschillen blijven immers miniem in de kop van het peloton want de top 10 wordt slechts door 26 seconden gescheiden. De strijd om de algemene winst is hierbij voor geopend verklaard...

Een spannende beginfase dus in een etappe die vooraf reeds door de uitzetters niet als de meest beslissende etappe bestempeld werd... De favorieten maken immers hun status meteen waar want de Nederlanders Strooper-Guliker (vorig jaar 3de algemeen) nestelen zich voorlopig op een tweede plaats op slechts 3 seconden van de leiderspositie terwijl de top 3 vervolledigd wordt door Van der Palen-Van der Palen (winnaars in 2015) op een handvol seconden.

Phlypo-Phlypo leiden de debatten in categorie 'touring'

In de touringcategorie een zelfde verhaallijn na de eerste wedstrijdavond met bijna alle favorieten in de frontlinie weliswaar op een boogscheut van elkaar. Hier is het de equipe Phlypo-Phlypo die morgen de karavaan van de touringcategorie op gang mag trekken. Op 5 seconden volgen Dupont-Dupont en 11 seconden daarachter zien we Claeys-Crombez op een voorlopige derde plaats.

193,51 km regelmatigheidsproeven & 59,23 km time control sections

Morgen, zaterdag, staan nog 23 regelmatigheidsproeven (goed voor 193,51 km 'tegen de chrono' ten opzichte van slechts 50,94 km RT-trajecten tijdens de openingsetappe) en 59,23 km time control sections op het menu en de uitzetters garanderen verschillende positiewissels in de rangschikking...

Hoogtepunten worden hoogstwaarschijnlijk de gravelstages in het Nederlandse Zeeland, de lange middagetappe tussen Westkapelle & Boezinge met enkele pittige regelmatigheidsproeven in verlaten gebieden en de finale in de Westhoek en... de duisternis.

Afspraak morgen langs het parcours of op onze resultatenpagina https://results.belgianwesthoekclassic.be voor het finale verdict.

TUSSENSTAND NA LEG 1

MARATHON

1. Maes-Pyck
2. Strooper-Guliker (+ 3 seconden)
3. Van der Palen-Van der Palen (+ 4 seconden)
4. Vanderspinnen-Dupan (+ 7 seconden)
5. Babeliowsky-Jaeken (+ 9 seconden)

TOURING

1. Phlypo-Phlypo
2. Dupont-Dupont (+ 5 seconden)
3. Claeys-Crombez (+ 16 seconden)
4. Varrewaere-Clauw (+ 18 seconden)
5. De Poorter-De Poorter (+ 18 seconden)

Meer resultaten op https://results.belgianwesthoekclassic.be