Belgian Westhoek Classic 2017 doet Oost-Vlaamse autosportgeschiedenis alle eer aan...

Het nieuwe jaar is ingezet en daar wordt op geklonken! Maar de organisatoren van Belgian Westhoek Classic hebben nog een extra reden om te klinken... Het programma van editie 2017 ligt immers reeds in grote lijnen vast en het ziet ernaar uit dat ook tijdens de komende editie, verreden op vrijdag 15 & zaterdag 16 september, niet alleen de navigatoren maar ook de rijders opnieuw in de watten zullen gelegd worden.


Autoclub Medina blijft ook dit jaar trouw aan zijn concept met een parcours dat zich typeert door zijn lengte, zijn afwisseling, zijn tempo, de publieke belangstelling, de ouderwetse rallysfeer met passages en regroups bij bekende autosportlocaties van vroeger & nu en... de factor tijd. Meteen de juiste weg inrijden tijdens de time control sections zonder een bemande stempelcontrole over te slaan en goed de chronometer & tijdstabel beheren op de regularityproeven zijn de sleutels tot succes! Navigeren in zijn puurste vorm...


Bovendien wordt de interne organisatie aan een grondige analyse onderworpen om opnieuw uit te pakken met een 'fris' evenement. Er zijn onder andere plannen om het wedstrijdcentrum (nieuw sinds vorig jaar) nog extra uit te breiden en nog meer 'cachet' te geven, de resultatenservice zal duidelijker & sneller gebeuren (de organisatoren zullen hier voor een Vlaamse primeur zorgen!) en we zijn op zoek gegaan naar een keurige finishlocatie. Kortom: we staan te popelen om editie 2017 aan u voor te stellen! 


In het spoor van Motor Union 2000

Het is met grootse fierheid dat Autoclub Medina zijn samenwerking met Motor Union 2000, de ex-organiserende renstal van de vroegere 12 (en éénmalig 24) uren van Ronse, aankondigt. Het idee om de handen in elkaar te slaan is ontstaan na een gesprek met Franky Deblomme, bezieler van de facebookpagina Motor Union 2000. "Op vrijdagavond 15 september zullen we een totaal vernieuwende openingsetappe voorschotelen", vult Bjorn Vanoverschelde -parcoursuitzetter in combinatie met zijn broer Jens- verder aan. "Het wordt een grote lus tussen Deerlijk (ons wedstrijdcentrum waar de administratieve formaliteiten plaatsvinden) en Gent (ons nieuw headquarter na de eerste wedstrijddag) over de tracés van de 12 uren van Ronse van weleer. Namen zoals Waarmaarde, Nukerke & Ooike (met de gekende jump van Ooike) zullen kenners bekend in de oren klinken. De regularityproeven en een reeks time control sections die het goed gevulde programma van de openingsetappe zullen vullen, spelen zich stuk voor stuk af in verlaten gebieden die ons wat doen denken aan de typische betonwegen uit de Haspengouwstreek weliswaar met minder lange halen. Amper bebouwing dus, licht glooiend, een grote kans op modderige wegen, steeds gevaarlijk om lek te rijden en... weinig tot geen straatverlichting!"

Een stempelcontrole op de markt van Ronse voor het grote publiek!

De samenwerking met Motor Union 2000 gaat naast het ter beschikking stellen van de archieven nog een stap verder. Op vrijdagavond, na 3 openingsproeven (waarvan er één 100% identiek is zoals destijds), zal de karavaan verwelkomd worden op de Grote Markt van Ronse. Het wordt meteen dé afspraak voor het grote publiek en bezielers van de Oost-Vlaamse autosportgeschiedenis want we wanen er ons heel even terug in de tijd. De deelnemende wagens houden niet alleen halt op de Grote Markt, de navigatoren dienen ook nog eens uit de wagen te komen en de stempelcontrole aan te doen die opgesteld zal zijn binnen in café Harmonie. Daarenboven zal Motor Union 2000 zorgen voor een non-stop presentatie van archiefmateriaal uit de 12 uren van Ronse en de slalom van Ronse (die indertijd eveneens plaats vond op de Grote Markt). Kortom, sfeer troef en de absolute afspraak voor het grote publiek om in autosportsfeer een passage van de Belgian Westhoek Classic mee te maken, ook al zijn de weergoden ons minder gezind.

Website 'editie 2017' up to date!

Ook onze website is weer up to date en reeds klaar voor editie 2017. Zo kan je er nu reeds de deelnamevoorwaarden nalezen, is een voorlopige timing te raadplegen waar we reeds enkele locaties verklappen, is er een leuke foto-reportage van voorgaande editie beschikbaar die perfect de typische Belgian Westhoek Classic-sfeer weergeeft en kan je de BWC-geschiedenis even nalezen.

U leest het goed, de organisatie heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Ook de tweede wedstrijddag kondigt zich veelbelovend aan met tijdens de ochtendetappe opnieuw enkele gravelstages, een marathonetappe op zaterdagmiddag weliswaar binnen een compacter wedstrijdgebied maar die nog steeds de mannen van de jongens zal onderscheiden en een finale die zich dit jaar opnieuw zal afspelen in... de Westhoek! U leest er ongetwijfeld meer over tijdens een volgend communiqué...