14 & 15 SEPTEMBER

2018


START OP DE GROTE MARKT VAN... RONSE!


Het is meteen met groots nieuws dat de organisatoren van Belgian Westhoek Classic hun editie 2018 aan de bezielers van historische regelmatigheidsrally's én Oost- & West-Vlaamse autosportgeschiedenis voorstellen.

"We hebben inderdaad de eer om op vrijdag 14 september 2018 alle deelnemers te ontvangen in het stadscentrum van Ronse", vertelt een verheugde wedstrijdleider Rudy Opdenakker. "Het zal menig autosportliefhebber op de been brengen, voor een unieke sfeer zorgen en het zal er bruisen van bedrijvigheid. Zowel technische keuring als wagenpark gaan we huisvesten op de Grote Markt en de administratieve controle zal plaatsvinden in één van de talrijke brasseries die uitzicht geven op het wagenpark & technische controle. Alles compact bij elkaar in een schitterend decor die een rijke geschiedenis kent zal voor een spetterend begin van een authentieke wedstrijd zorgen!"

Drijvende kracht achter het initiatief is Franky Deblomme, bezieler van Motor Union 2000. "Gezien mijn vader deel uitmaakte van de organisatie van de 12 uren van Ronse en de Slalom van Ronse ben ik uiteraard fier om opnieuw een stukje autosporthistorie in Ronse te brengen. Na de stempelcontrole vorig jaar op de Grote Markt zie ik in mijn gedachten nu reeds de wagens netjes opgesteld staan in de schaduw van het stadshuis. En wanneer op vrijdagavond 14 september net voor het startschot de duisternis zijn intrede zal doen, zal het er alleen maar feeërieker uitzien."

<lees verder onder foto>


Een parcours vol ontdekkingen

Ook het parcours staat al grotendeels op papier en parcoursuitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde geven maar al te graag een tipje van de sluier. De afgelopen wintermaanden sloegen ze er alle archieven op na van de meest roemrijke Oost-Vlaamse autosportevenementen. "Een heerlijke bezigheid want desondanks onze lange lijst van deelnames aan wedstrijden in binnen- & buitenland hebben we de afgelopen maanden nieuwe trajecten ontdekt van vervlogen wedstrijden. Niet alleen Ronse kende een groots autosportevenement, ook Eeklo pakte jaarlijks uit met zijn 200 mijlen van het Meetjesland maar ook Sint-Niklaas had zijn eigen Vesiac-rally. We hebben dus alvast enkele verrassingen in petto om onze bestaande wedstrijdgebieden uit te breiden met nieuwe uitdagende regelmatigheidsproeven en 'time control sections' op nieuwe grondgebieden. Veel details kunnen we nog niet vrijgeven maar we kunnen al verklappen dat we op zaterdagmiddag een regroup organiseren in het centrum van Eeklo op exact dezelfde plaats waar het wedstrijdcentrum van de 200 mijlen van het Meetjesland plaatsvond! Ook voor de zaterdagmiddagetappe hebben we nog een nieuwigheid in petto, maar die houden we graag nog even geheim tot in een volgend communiqué. Eén zaak staat vast: aan sportiviteit en de nodige portie autosporthistorie zal het ook dit jaar opnieuw niet ontbreken..." 

Extra aandacht voor de categorie 'touring'

Ook al kondigt de Belgian Westhoek Classic zich opnieuw sportief & competitief aan, deelnemers met weinig ervaring in soortgelijke evenementen gaan we dit jaar extra verwennen! Terwijl de beste navigatoren (en piloten!) uit Nederland, UK, België en Frankrijk het tegen elkaar opnemen in de categorie 'marathon' met ouderwets kaartlezen, tijdstabellen, stempelcontroles, enz. kunnen de minder reguliere deelnemers (of deelnemers die het liever wat rustiger aan doen) terecht in de categorie 'touring'. En net deze categorie gaan we dit jaar extra toegankelijk maken! Het roadbook van de categorie 'touring' zal daarom dit jaar enkel & alleen maar bestaan uit gemeterde bol-pijl situaties aangevuld met enkele duidelijke (en door de organisatie reeds ingetekende) kaartleestrajecten. Een ideale manier om de wedstrijd te ontdekken of u voor te bereiden op het grotere werk...

TIMING 

vrijdag 14 september 2018

16u30 - 18u30
administratieve controle Ronse
16u45 - 18u45
technische controle Ronse
19u30
start leg 1 Ronse
22u30
finish leg 1 Gent-Nazareth

zaterdag 15 september 2018

08u30
start leg 2 Gent-Nazareth
12u00
regroup Eeklo
16u00
mini-regroup 1
18u30
mini-regroup 2
20u30
finish leg 2 Vichte

PARCOURS

leg 1 > 115 km
leg 2 > 435 km
TOTAAL 550 km, waarvan 220 km regelmatigheidsproeven & 70 km 'time control sections'

REGLEMENT & INSCHRIJVING
Reglement beschikbaar vanaf dinsdag 1 mei 2018
Inschrijven mogelijk vanaf dinsdag 15 mei 2018

WEBSITE

www.belgianwesthoekclassic.be