Alle toppers vatten post voorin; Vanderspinnen-Dupan nemen beste start

Het waren exact 88 teams die op vrijdagavond onder publieke belangstelling de start van de Belgian Westhoek Classic namen op de Grote Markt van Ronse voor een eerste etappe.

Zes regelmatigheidsproeven by night vormden het decor van de openingsetappe tussen Ronse en Nazareth-Gent. Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de regelmatigheidsproef van Ooike die alle ingrediënten bevatte. Smal, hobbelig, kassei, onverhard en een dubbele passage bij de 'dodensprong' die op publieke belangstelling kon rekenen.

De beste start werd genomen door Vanderspinnen-Dupan. Ze parkeren hun Ford Cortina Lotus als leider in het nachtpark en openen morgen de weg. Hun naaste achtervolgers, Decavele-Verté, volgen op slechts 5 seconden terwijl winnende navigator van vorig jaar Aswin Pyck, dit jaar bijgestaan door Philip Pyck, de voorlopige derde plaats in handen neemt op slechts 6 seconden van de leidersplaats. Daarna volgen enkele Nederlandse equipes met onder meer Van Beek-Rovers en ex-winnaars Van der Palen-Van der Palen op respectievelijk 16 en 20 seconden.

Varrewaere-Clauw leidt de debatten in touring-categorie

Ook in de touringcategorie zijn het de favorieten die meteen hun rol waarnemen. Varrewaere-Clauw hebben voorlopig de beste papieren. Ze reden reeds een voorsprong van 24 seconden bij elkaar op hun naaste achtervolgers Dupont-Dupont. Phlypo-Phlypo vervolledigen het voorlopige podium en volgen op 36 seconden.

Regroup in Eeklo; servicezones bij Autostal Atlantic & centrum Lo

Op zaterdag ronken de motoren reeds om 8u 's morgens. Benieuwd wie het best wakker is, wie de tijdcontroletrajecten het best verteerd of wie het langst geconcentreerd kan blijven tot het einde? Je kan de wedstrijd volgen via onze live resultaten pagina, een kijkje komen nemen op de regroups of een publiekspunt uitkiezen langs de boorden van het parcours.

Op het menu van de tweede wedstrijddag wacht de deelnemers een uitgestrekt & gevarieerd parcours langsheen bekende autosportlocaties van vroeger & nu. Na een ochtendtraject in het Meetjesland en een stukje Nederland (met onder meer een gloednieuwe gravelstage!) volgt de regroup in Eeklo op exact dezelfde locatie waar de '200 Mijlen van het Meetjesland' hun rallycentrum organiseerde. Vervolgens wacht het Brugse Ommeland, de Noordzeepolders, servicezones bij Autostal Atlantic (rond 14u45) en in het centrum van Lo (rond 16u45) en een finale in de Westhoek met... een allerlaatste regelmatigheidsproef van 30 kilometer! En... als we de uitzetters mogen geloven staat er tijdens de tweede wedstrijddag nog heel wat te gebeuren...

TIMING LEG 2

08u00
Start LEG 2

vanaf 11u15
Regroup Eeklo (Burg. Lionel Pussemierstraat)

vanaf 14u45
Service/pauze Autostal Atlantic

vanaf 16u45
Service/pauze Centrum Lo

vanaf 20u00
Finish LEG 2