Aswin Pyck voor de tweede keer op rij!

Gisteren heeft navigator Aswin Pyck, dit jaar bijgestaan door Philip Pyck in een Opel Ascona B, voor de tweede maal op rij de Belgian Westhoek Classic gewonnen. Vrijdagavond, tijdens de openingsetappe by night, stonden ze netjes derde op slechts 6 seconden van de leiders. Op zaterdag, tijdens de ochtendetappe met ondermeer de gravelstage die op een zeer ruime publieke belangstelling kon rekenen & het nodige spektakel opleverde, namen ze niet alleen de 'scratch' op de elfde regelmatigheidsproef voor hun rekening, maar namen ze de leiding over van Vanderspinnen-Dupan. Terwijl ze hun voorsprong stelselmatig uitbreiden tijdens het verdere verloop van de wedstrijd was het vooral de Matra Murena van De Man-De Man die een opmars in het klassement aan het maken was. Voor het ingaan van de time control sections (een good old etappe met kaartlezen & tijdcontroles tussen de regroupzones van Autostal Atlantic en Lo) stonden ze zelfs even tweede! Eén strafminuut tijdens de time control sections deed hen opnieuw zakken naar plaats 3.

Opschudding nog tijdens de allerlaatste regelmatigheidsproef, ééntje van net geen 30 kilometer met ondermeer een passage over de kasseistrook van Geluwe. Pyck-Pyck verloren nog 1'28" maar desondanks wisten ze nog het laken naar zich toe te trekken. Poulidorteam Vanderspinnen-Dupan werden uiteindelijk, net zoals vorig jaar, tweede. Ook De Man-De Man verslikten zich nog in de laatste regelmatigheidsproef. Ze incasseerden ongeveer 2 minuten straftijd en wisten nog nipt de derde podiumplaats te houden met een bonus van 5 seconden op de Nederlandse formatie Leurs-Van der Werf. Strooper-Guliker, eveneens een Nederlandse formatie, vervolledigden de top 5.

Dupont-Dupont in touring

Ook in de touringcategorie was een vader & zoon equipe aan de winnende hand. Vader & zoon Dupont haalden het in hun Subaru voor Varrewaere-Clauw. Het verschil bleef immers de ganse dag miniem en het waren 6 luttele seconden die het verschil maakten over winst of verlies. Best of the rest werd Phlypo-Phlypo voor Vanneste-Crombez (die na de zaterdagochtendetappe even aan de leiding kwamen door een sterk staaltje kaartlezen van navigator Crombez). Rik Dumortier, bijgestaan door Korneel Vandoorn, parkeerde zijn Porsche op de vijfde positie.

RESULTATEN

MARATHON

1. Pyck-Pyck
2. Vanderspinnen-Dupan (+23")
3. De Man-De Man (+1'26")
4. Leurs-Van der Werf (+1'31")
5. Strooper-Guliker (+2'37")

TOURING

1. Dupont-Dupont
2. Varrewaere-Clauw (+6")
3. Phlypo-Phlypo (+1'45")
4. Vanneste-Crombez (+1'49")
5. Dumortier-Vandoorn (+1'51")