BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2019
Een 15e editie richting... Belgische Ardennen!

FEESTPROGRAMMA VOOR 15e EDITIE

Belgian Westhoek Classic, een 2-daagse regelmatigheidsrally georganiseerd door Rudy Opdenakker, Bjorn & Jens Vanoverschelde en een begrip binnen de Vlaamse regelmatigheidsritten, viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan! En om dit in stijl te vieren, hebben de organisatoren hun grenzen verlegd! Letterlijk dan, want de sportieve voorbereidingen de afgelopen maanden speelden zich af in... de Belgische Ardennen. 

"Het heeft even geduurd om het nieuws officieel te kunnen maken maar alles is nu definitief rond! Niet verwonderlijk, want het wedstrijdgebied ligt niet bij de deur en het is er te mooi om snel doorheen te rijden tijdens een verkenning.", lacht Rudy Opdenakker, wedstrijdleider. "De 15e editie kondigt zich schitterend aan want Stad Ronse en Motor Union 2000 hebben opnieuw hun akkoord gegeven om het stadscentrum te kunnen onderdompelen als hoofdkwartier voor de startformaliteiten en onze parcoursuitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde hebben al hun Belgische terreinkennis verzameld en samengebracht tot een schitterende route doorheen de Belgische Ardennen. Een compleet nieuwe route met vervlogen tracés van de Bianchi Rally, een regroup bij het circuit van Mariembourg en het tracé van de Grote Prijs Formule 1 van België 1972 & 1974, destijds georganiseerd op het circuit van Nijvel. Een onuitgegeven gebied voor wat onze wedstrijd betreft en die ook nu autosportgeschiedenis ademt!"

En ook al gaat de route dit jaar voor de gelegenheid de autosporthistorie van Wallonië achterna, toch willen we het publiek dat elk jaar talrijk aanwezig is -wat eerder een uitzondering is tijdens regelmatigheidswedstrijden met geheim parcours- en dus voor extra sfeer zorgen, niet vergeten. "Naast de start te Ronse gaan we de eerste regelmatigheidsrit onderdompelen als publieksproef. Daarenboven zijn er gesprekken lopende om de wedstrijd op een zéér feestelijke manier te eindigen waar ook het publiek belang bij heeft. En... voor de echte bezielers zullen er uiteraard ook enkele spektakelpunten bekend gemaakt worden in de buurt van de gladde asfalt van Beaumont of de bossen rond Mariembourg."

Niets dan schitterend nieuws dus dat de komende weken alleen maar uitgebreid zal worden...

Afspraak in een volgend communiqué en uiteraard op 20-21 september 2019!

DE ROUTE & TIMING

VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2019
19u30 - START LEG 1 | Ronse
22u30 - FINISH LEG 1 | Mons
+/- 150 km

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019
08u00 - START LEG 2 | Mons
12u00 - regroup circuit Mariembourg
15u30 - servicezone circuit Nivelles
19u00 - FINISH LEG 2 | Vichte
+/- 400 km 

REGLEMENT
draft-reglement beschikbaar

INSCHRIJVINGEN
vanaf 1 april om 20u
max 90 deelnemers; vol = vol

DEELNAMEVOORWAARDEN
meer info omtrent categorieën, toegelaten voertuigen, service crews, enz beschikbaar op website 

(persbericht februari 2019)