BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2019
Geen twee maar drie circuits op het programma van de meest authentieke regelmatigheidsrally

Nog meer goed nieuws net voor het openen van de inschrijvingen op maandag 1 april, om 20u op precies te zijn. Het parcours werd recent aan een grondige controle onderworpen en route uitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde kwamen naar huis met niet twee maar drie circuits die ze aandoen op hun route van deze 15de feesteditie! Naast een regroup in de paddock van het kartingcircuit van Mariembourg en een servicezone (met regelmatigheidsproef) op het oude Formule 1 circuit van Nijvel voegen ze een extra servicezone met stempelcontrole in de pitlane van... het (moto)circuit van Mettet toe aan het nu al veelbelovende tracé! Een tracé dat start vanaf de Grote Markt te Ronse via een avondetappe met alleen maar verlaten & duistere wegen tussen de windmolens richting het gloednieuwe Van der Valk hotel te Mons. Op zaterdag volgt een afwisselende wedstrijddag met als ontbijt het tracé van de rallysprint van Estinnes gevolgd door de gladde asfalt van Ragnies, Strée & Ham/s/Heure, rond de middag de schitterende vergezichten in de buurt van Philippeville en de regelmatigheidsproef van Mettet (net nabij het circuit en deel van de Rally van Mettet) om te eindigen op een relatief vlak maar uiterst technisch parcours met enkele stukjes uit de vroegere 12 uren van Braine-le-Comte. Finishen doen we, zoals aangekondigd in een eerder communiqué, op een feestelijke manier op het podium in Heestert waar op hetzelfde tijdstip de Waterhoek Classic, een oldtimerrit zonder competitief karakter, plaats zal vinden. We willen er ook aan herinneren dat we voor deze editie alleen maar geasfalteerde stroken geselecteerd hebben die daarenboven van uitstekende kwaliteit zijn!

Meer authenticiteit in de 'Expert'-categorie; een 'Touring'-categorie voor het brede publiek

We leggen er graag nog eens extra de nadruk op, want zoals in een vorig communiqué aangekondigd zal de wedstrijd teruggaan naar de authenticiteit van de discipline! Voor alle regelmatigheidsproeven voorzien de organisatoren tijdstabellen waarbij het uitreiken van die tabellen bij meerdere proeven pas zal gebeuren bij de start van de regelmatigheidsrit! Een eenvoudige chronometer volstaat en de factor tijd wordt des te belangrijker terwijl elektronische hulpmiddelen meer dan ooit overbodig worden... Terwijl de toppers uit binnen- en buitenland in de Expert-categorie scherp moeten navigeren om alle tijdpunten op tijd aan te doen via een roadbook dat hoofdzakelijk zal bestaan uit kaartlezen, kan het brede publiek terecht in de Touring-categorie waarbij het roadbook eenvoudiger voorgesteld zal worden door middel van bol-pijl met afstanden en enkele eenvoudige kaartleestrajecten. Onbezorgd genieten van het parcours weliswaar met dezelfde aantal regelmatigheidsproeven op het programma!

Het hoeft niet verteld te worden dat de organisatoren hun inspiratie haalden uit enkele 'good-old' regularity wedstrijden zoals je die alleen nog maar in Groot-Brittannië kan vinden...

Afspraak op 20 & 21 september of beter gezegd 1 april, want dan openen de inschrijvingen en het ziet er nu al naar uit dat het ook dit jaar drummen zal worden om de 90 beschikbare startposities in te nemen.

DE ROUTE & TIMING

VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2019
19u30 - START LEG 1 | Ronse
22u30 - FINISH LEG 1 | Mons
+/- 150 km

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019
08u00 - START LEG 2 | Mons
12u00 - regroup circuit Mariembourg
15u30 - servicezone circuit Nivelles
19u00 - FINISH LEG 2 | Vichte
+/- 400 km 

REGLEMENT
definitief reglement beschikbaar

INSCHRIJVINGEN
vanaf 1 april om 20u
max 90 deelnemers; vol = vol

DEELNAMEVOORWAARDEN
meer info omtrent categorieën, toegelaten voertuigen, service crews, enz beschikbaar op website