Een programma met alle ingrediënten van weleer! 

-the most authentic regularity-
17-18 september 2021


Hoewel we in het voorjaar de uitvoer van de vaccinatiecampagne prioriteit moeten geven, ziet het er naar uit dat we in het najaar de sportieve draad opnieuw zullen kunnen oppakken. De autosportluwe periode zorgt er voor dat de voorbereidingen van de Belgian Westhoek Classic 2021, de meest authentieke regelmatigheidsrally en dé afspraak van de regionale regelmatigheidsrally-kalender die zal plaatsvinden op vrijdag 17 & zaterdag 18 september, reeds ver gevorderd zijn. Ook route-managers Bjorn & Jens Vanoverschelde hebben de afgelopen periode extra tijd kunnen investeren om een uitmuntende route uit te stippelen die alle ingrediënten van weleer bevat!

Een volwaardige etappe op vrijdagavond

Vorig jaar zorgde de opmars van de tweede coronagolf immers voor enkele last-minute wijzigingen, zoals het schrappen van de start op de Grote Markt van Ronse en een (te) korte vrijdagavondetappe. Aanpassingen die nodig waren om de nodige vergunningen te bekomen om het behoud -als één van de weinige evenementen in 2020!- te kunnen garanderen.

Alle startformaliteiten zijn dit jaar opnieuw gepland te Ronse waarbij we in nauwe samenwerking met de lokale club Motor Union 2000 en het stadsbestuur de coronapandemie opvolgen om de technische controle en het opstellen van de wagens op de Grote Markt zo optimaal mogelijk (in ouderwetse rallysfeer) te organiseren.

Het sportief programma van de openingsetappe op vrijdag bevat opnieuw een volwaardige avondlus, goed voor 120 kilometer by night verdeeld over 5 regelmatigheidsproeven. De duisternis en een maximum aan richtingsveranderingen, zorgen voor de natuurlijke uitdaging van deze openingsetappe die elk team zal toelaten om zonder grote problemen maar met een maximale dosis plezier de bar van het hotel te bereiken en volop te genieten!

De bossen van de Fagne-Famenne op zaterdag

De benaming van het evenement, Belgian 'Westhoek' Classic, is sinds 2019 eerder een begrip geworden dan een verwijzing naar het wedstrijdgebied. Ook dit jaar trekken we resoluut de kaart van de Belgische Ardennen. "We werden 2 jaar terug op slag verliefd op dit wedstrijdgebied. Deze keer kiezen we voor een tracé die iets meer westelijker ligt en het resultaat zijn heerlijke trajecten in verlaten bossen in een hoekje van België. Een rustig en verlaten gebied waar we ongestoord kunnen genieten, tot grote vreugde van de rijders! En om het feest compleet liggen er plannen op tafel voor twee bijzondere regelmatigheidsproeven die telkens voorafgegaan zullen worden door een korte pauze & servicezone... De exacte details maken we bekend zodra er een definitief akkoord is, maar de eerste gesprekken met politie en burgemeester zijn meer dan positief te noemen...".

De meest complete & authentieke regelmatigheidsrally

De totale afstand bedraagt opnieuw zo'n 550 kilometer met een volwaardige vrijdagetappe en tijdens het zaterdaggedeelte enkele haltes & adempauzes op bijzondere plaatsen! De details houden we nog even geheim, maar het programma 2021 lijkt veelbelovend en deze editie zal de boeken ingaan als de meest complete editie uit de recente jaren met een mix van regelmatigheidsproeven, time control sections middenin de verlaten bossen en twee bijzondere regelmatigheidsproeven.En zoals de authenticiteit van de discipline het wil met een grote resem enthousiaste medewerkers die u met plezier opwachten middenin de Ardense bossen om de tijdsregistratie te verzorgen. Nostalgische autosportsfeer troef vanaf het startpark op de Grote Markt van Ronse tot het finishpodium in het oldtimerdorp te Heestert!

Reglement, website & inschrijvingen

Ondertussen bevat de website alle informatie over de komende 2021-editie. Deelnemen kan in de categorie 'Classic', de meest toegankelijke categorie met een duidelijk roadbook (bol-pijl met afstanden en eenvoudig kaartlezen) waar het volgen van het ritme en het op tijd doorgeven van de richtingsveranderingen reeds voldoende spanning in de cockpit brengt. Navigatoren die extra navigatie-uitdagingen willen aangaan met kaartlezen, kunnen terecht in de categorie 'Expert'. Markeer alvast donderdag 1 april om 20u duidelijk in je agenda. De eerste grote afspraak want dan worden de inschrijvingen geopend waar traditioneel in een mum van tijd alle beschikbare plaatsen ingenomen worden.