De Bruyne - De Bruyne (expert) & Vandamme-Deplancke (classic) leiders na de openingsetappe

-the most authentic regularity-
17-18 september 2021

Klokslag 19u00 hebben Kurt Vanderspinnen & Anton Dupan, winnaars van de 2020-editie, als eerste de start genomen van de openingsetappe van de Belgian Westhoek Classic 2021. Ze lieten de basiliek van Ronse achter zich en trokken de karavaan op gang richting Nijvel, aankomstplaats van de eerste etappe. De 121 deelnemende bolides kregen vijf regelmatigheidsproeven by night te verwerken, goed voor een etappe van 113,89 km. Het was vooral de tweede regelmatigheidsproef, op een boogscheut van het kasteel van Beloeil, die voor de eerste sportieve uitdagingen zorgde en een eerste hiërarchie vormde.

In de Expertcategorie gaan vader & zoon De Bruyne Jurgen & Tim aan de leiding met 17 strafseconden. Vanhecke-Werniers volgt op 1 luttele seconde van de leiders en De Jaeger-De Jaeger -vorig jaar derde in het eindklassement- vervolledigt de voorlopige top 3 met een voorlopige achterstand van 8 seconden. Christophe Berteloot (Frankrijk) is voorlopig de beste buitenlandse deelnemer met zijn Belgische navigator en bezet een voorlopige 10de plaats in het algemeen klassement. De Nederlandse formatie Zuiderwijk-Donders is voorlopig de beste 'volledige' buitenlandse equipe op een 12de plaats (+34 seconden).

In de Classic categorie, de drukst bezette categorie met net geen 90 deelnemers, zijn de plaatsen in de topranking duur. Vandamme-Deplancke gaat er voorlopig aan de leiding, gevolgd door Berloo-Doolaeghe (+ 2 seconden) terwijl Babeliowsky-Jaeken Nijvel bereikten op een derde positie (+ 11 seconden). 

Morgen, zaterdag, hervatten de sportieve festiviteiten om 8u30 met een lange en uitdagende ochtendetappe richting de wouden van Couvin. Na de middagpauze zetten de deelnemers koers richting het circuit van Chimay om er rond 14u een showetappe op afgesloten wegen af te werken (dat integraal uitgezonden zal worden via één van onze Facebook live video coverages voorzien van commentaar!). In de namiddag verandert het parcours van gedaante met gladde wegen rond Sivry-Rance en een finale waarvan we het tracé strikt geheim houden! De finish is voorzien vanaf 18u25 op het podium in het centrum van Heestert om er de winnaars van de Belgian Westhoek Classic 2021 te huldigen!

De wedstrijd kan gevolgd worden op één van de publiekspunten, via onze Facebook-live video coverages en via onze resultatenpagina.

SPECTATOR GUIDE > https://www.belgianwesthoekclassic.be/publiek/

FACEBOOK LIVE > https://www.facebook.com/belgianwesthoekclassic

LIVE RESULTATEN > https://results.belgianwesthoekclassic.be

Foto: Ronny Vanparys