Decavele-Verte (categorie Expert) en Vanrobaeys-Vanrobaeys (categorie Classic) het best uit de startblokken

Het was een waar plezier voor de deelnemende teams om opnieuw plaats te nemen in hun cockpit en de eerste 2 regelmatigheidsproeven aan te vallen.  De twee regelmatigheidsproeven leverden zoals verwacht geen grote verschillen op en de parcoursverantwoordelijken kondigen een lange zaterdagetappe aan.

Het zijn jonge navigatoren die in de Expertklasse de eerste plaatsen bezetten. Het duo Decavele-Verte (Volvo Amazon) was het meest regelmatige team over de regelmatigheidsproeven die zich afspeelden op de wegen rondom het Chateau de la Rocq. Dupont-Dupont (Austin Healy 3000 MKIII) tikte als tweede aan, Vanderspinnen-Dupan (Ford Cortina Lotus) vervolledigt de voorlopige top 3. Titelverdedigers Dominique Holvoet en Yannick Albert (Toyota Celica GT1600) settelen zich op een voorlopige 14e plaats, weliswaar op slechts 6 seconden van de leiders. Melse-Den Hartog (Porsche 911) gaan de nacht in als eerste buitenlandse equipe op een 6de plaats algemeen. 

In de categorie Classic is het aantal favorieten niet op één hand te tellen. De equipe Vanrobaeys-Vanrobaeys (MG B V8) neemt de beste start maar wordt op de hielen gezeten door De Wolf-Sanders (Porsche 924) en Lareppe-Hugo (Opel Ascona).

Alle ogen zijn uiteraard gericht op de lange zaterdagetappe. De karavaan trekt door de ochtendnevel vanuit Nijvel richting Dinant, Beaumont en Mons richting finishlocatie. Hoogtepunten zullen ongetwijfeld de met haarspeld bezaaide regelmatigheidsproeven van de ochtendetappe zijn, aangevuld met een 'hillclimb' regelmatigheidsproef. Een korte maar krachtige beproeving via een wegje dat achter een kasteeldomein loopt, zoals je ze vooral in Groot-Brittannië kan vinden. Aangevuld met een reeks 'time control sections' met vertrek vanuit de (oude) pitlane van het circuit van Mettet en een afsluitende regelmatigheidsproef in een windmolenpark ongetwijfeld een boeiende en afwisselende dag!

De wedstrijd volgen kan via onze live resultaten, live video coverages en onze photo reports.