Vanderspinnen-Dupan (categorie Expert) en Lareppe-Hugo (categorie Classic) winnen Belgian Westhoek Classic 2020!

Op een verbluffend bochtig tracé met kastelen, rotswanden, haarspeldbochten, klimkoerstrajecten en actie tot quasi letterlijk onder de finishboog, winnen de equipes Vanderspinnen-Dupan (categorie Expert) en Lareppe-Hugo (categorie Classic) de Belgian Westhoek Classic 2020!

Van start tot finish bleven de onderlinge verschillen bij deze editie ongewoon minimaal. Het resultaat was een boeiend secondenduel die beslist zou worden in de allerlaatste regelmatigheidsproef. In de categorie Expert was het team Decavele Gauthier-Verte Kenneth die het best opende op de twee 'warm up' regelmatigheidsproeven op vrijdagavond op de wegen rondom het kasteel van Rocq. Tijdens de zaterdagochtendetappe, verreden op de bochtige wegen van Circuit des Ardennes, deed een kleine aarzeling op de vijfde regelmatigheidsproef en een kort oponthoud in de zesde regelmatigheidsproef hen de leiding verliezen. De Ford Cortina Lotus van Kurt Vanderspinnen en Anton Dupan kwam als leider de regroup te Dinant binnen gereden. Ze gaven de leiding niet meer uit handen tot... net voor de start van de allerlaatste regelmatigheidsproef, verreden op een gravelpad in een windmolenparkje! Het Nederlandse duo Hank Melse en Bart Den Hartog kwam met nog 1 proef te gaan met 1 seconde voorsprong aan de leiding. Vanderspinnen-Dupan schreef de laatste regelmatigheidsproef echter op hun naam, deed 3 seconden beter dan hun Nederlandse tegenstanders en schrijft deze bijzondere editie op hun naam! Navigator Bart Den Hartog eindigt, net zoals vorig jaar (toen aan de zijde van Peter Naaktgeboren), op een tweede plaats. Het duo Balcaen-De Jaeger vervolledigt het podium na een bijzondere regelmatige wedstrijd. Martens-Pyck en Holvoet-Albert (winnaars van vorig jaar) maken de top 5 compleet, terwijl het Nederlandse duo Leurs-Van der Werf zich op plaats 6 positioneerde. Delporte-Gengoux, Decavele-Verte, Meulen-Rovers en Agten-Seynaeve namen de overige posities in de top 10 voor hun rekening. Niets dan mooi volk dus in de top van het klassement!

Een zelfde scenario in de categorie Classic waar de leiders na de vrijdagavond etappe, Vanrobaeys-Vanrobaeys, belangrijke seconden verliezen tijdens de tweede wedstrijddag. Het Waalse duo Lareppe-Hugo nam bij binnenkomst te Dinant op zaterdagmiddag de leiding over en gaf die niet meer uit handen tot de finishlijn. Een overwinning voor José Lareppe waarbij het parcours ongetwijfeld veel herinneringen voor hem naar boven bracht, perfect bijgestaan door Jennifer Hugo. Bart Babeliowsky en navigator Hendrik Jaeken, auteurs van een schitterende prestatie in de laatste 4 regelmatigheidsproeven waarbij ze nog 3 plaatsen klommen, eindigen op een tweede plaats. Vaste podiumkandidaten Mario Varrewaere en Bjorn Clauw zien we ook dit jaar opnieuw op het podium en leggen beslag op de derde positie. Een opmerkelijke prestatie was er van Vermeersch-Seynaeve op plaats 4. Vader & zoon Vanrolleghem vervolledigen de top 5. Bouckaert-Bouckaert, Phlypo-Phlypo, Pappijn-Dhoore, Vuylsteker-Mestdagh en Lefebvre-Pollet nemen posities 6 tot 10 voor hun rekening.

De volledige eindresultaten zijn te bekijken via onze resultatenpagina. De Facebook live uitzendingen zijn te herbekijken op onze Facebookpagina en zullen vanaf 26 september beschikbaar zijn op onze website voor non-Facebook gebruikers. Foto reportages zijn beschikbaar op onze mediapagina

Een bijzondere editie zit er op. De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we van onze gewoontes en routines werden ontdaan. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Afspraak in 2021 met de beste ingrediënten uit een 'normale' editie en de beste ingrediënten uit deze bijzondere editie.