BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2019
DE ROUTE

De autosportgeschiedenis van Wallonië achterna

ETAPPE 1 - SECTION 1 - Vrijdag 20 september | 20u00
Slingerend tussen de windmolenparken

Het evenement gaat ook dit jaar van start met een avondetappe. Meteen na de start steekt de karavaan de taalgrens over om er in het bos van 'La Houppe' een eerste regelmatigheidsproef af te werken. Een korte beproeving van slechts 4 kilometer maar met een bochtig tracé die we gaan omtoveren tot 'publieksproef'. Nadien trekt de karavaan pas echt de nacht in, in rechte lijn richting Ath, waar de uitzetters een lokale lus in een verlaten gebied hebben uitgezet met 6 regelmatigheidsproeven. Een lus die we zo geheim mogelijk gaan houden, slingerend tussen de windmolens en met een minimum aan bebouwing en... straatverlichting!  

ETAPPE 2 - SECTION 2- Zaterdag 21 september | 08u00
De gladde asfalt van Sivry, Rance, Renlies,...

Wakker zijn op zaterdagochtend zal nodig zijn want dan staan immers de gladde tracés in de buurt van Sivry, Rance & Renlies op het menu. Een glooiend parcours met schitterende vergezichten dat destijds de Bianchi Rally groot maakte. De hoofdbrok krijgen de deelnemers in de buurt van Beaumont te verwerken om nadien verder te trekken richting de servicezone nabij 'Lac de l'Eau d'Heure' en de regelmatigheidsproef in het bos van Cerfontaine.

ETAPPE 2 - SECTION 3 - Zaterdag 21 september | 13u00
Van het circuit van Mariembourg naar dat van Nijvel

Na een middagpauze, met wagenpark in de paddock van het kartingcircuit van Mariembourg, slingert het parcours richting het oude F1-circuit van Nijvel. Hoewel het oude F1-circuit de afgelopen jaren plaats moest maken voor een industriezone, schotelen de uitzetters -na een passage langs de Abdij van Aulne- er toch een regelmatigheidsproef voor die amper afwijkt van het tracé van de Grand Prix van België 1972 en 1974... 

ETAPPE 2 - SECTION 4 - Zaterdag 21 september | 16u30
Het bos van Houssière

De lange middagetappe van zo'n slordige 250 kilometer non-stop navigeren wordt slechts één keer onderbroken door een servicezone & korte verademing nabij het circuit van Nijvel. Vanaf deze servicezone wacht de deelnemers de terugweg richting finishlocatie. Een niet te onderschatten etappe met nog enkele tracés uit de vroegere '12 heures de Braine-le-Comte' en een afsluitende regularityproef van... net geen 40 kilometer! 

LEES OOK